Vesti
Vulin: Pravi trenutak za ulaganje u odbrambenu industriju

12:44, 09.08.2017

|

Izvor: RTS

Svetsko tržište je veoma zainteresovano za proizvode naše odbrambene industrije i sada je pravi trenutak za ulaganje u tu oblast, a "Krušik" daje veliki doprinos izvozu naše odbrambene industrije, izjavio je u valjevskom "Krušiku" ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Foto Tanjug
"Ove godine odbrambena inustrija Srbije zajedno sa SDP-om je ugovorila 754 miliona dolara i to je značajno povećanje od čitavih 20 procenata. Očekujemo da će odbramena industrija Srbije nastaviti tako da se ponaša, nastaviti da proizvodi, da radi i baš primerom "Krušika" pokazati i da je moguće obnoviti ono što je uništeno, da je moguće od sopstvenih sredstava proširiti proizvodnju, zaposliti radnike, pristojno platiti radnike i u isto vreme konkurisati na tržištu", kaže Vulin.

Dodaje da odbrambena industrija Srbije pokazuje da je to moguće i ističe da će Vlada nastaviti politiku prethodnog premijera da intezivno ulaže u odbramnenu industriju Srbije.

Direktor "Krušika" Mladen Petković kaže da kompanija trenutno ima ugovorenih poslova za oko 276 miliona dolara i uposlene kapacitete za celu 2017, 2018. i 2019. godinu.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design