:

:

TV Most

clock

Jul 23, 2015   12:05

0

132

Vulin posetio odmaralište Crvenog krstau Baošićima

U kampu trenutno boravi oko 300 mališana, iz socijalno ugroženih sredina, uglavnom iz Vojvodine, koji pohađaju školu plivanja i učestvuju u različitim radionicama koje vode volonteri Crvenog krsta.

"Ova deca su naša budućnost, možda smo mi danas ovde imali prilike da sretnemo budućeg predsednika republike, nobelovca, sjajnog fudbalera… u ovu decu mi moramo da ulažemo", rekao je Vulin.

Neki od njih, dodao je, prvi put da vide more, ali nikako ne bi smelo da to bude i poslednji put.

"Uvek ćemo se boriti za jedno bolje, zdravije, humanije, pravednije društvo i zahvaljujući volonterima Crvenog krsta to će biti i moguće", poručio je ministar.

On je dodao da resorno ministarstvo i Crveni krst rade zajedno na brojniim važnim pitanjima, od narodnih kuhinja do zajedničkog učešća u elementarnim nepogodama, ali je najvažnije da zajedno rade za decu.

"Ova deca zaslužuju šansu i priliku da vide bolji i humaniji svet oko sebe, zaslužuju mogućnost da uče i rade, da napreduju i obrazuju se… Crveni krst im to omogućuje, a ministarstvo je tu da pomogne koliko je moguće", rekao je Vulin.

Ističući značaj Crvenog krsta, Vulin je naveo da država bez njega ne bi mogla da bude efikasna i uspešna.

"Njihov rad sa decom je nešto na čcemu im se ja iskreno divim. Iz ovog I sličnih kampova izaći će dobri ljudi, deca koja su dotaknuta dobrotom ovih ljudi… Zbog toga sam srećan i ponosan što sam na čelu ministarstva koje sarađuje s Crvenim krstom", rekao je Vulin.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović zahvalio je ministru na poseti, navodeći da je ministarstvo doniralo značajna novčana sredstva da veliki broj dece iz cele zemlje provede korisno i lepo vreme u tom odmaralištu.

Deca, kako je dodao, ne borave u odmaralištu samo da bi provela vreme na moru i suncu već da bi naučili korisne stvari kao što su prva pomoć, borba protiv nasilja, dramske i likovne veštine…

"I, naravno, ono što je najvažnije - uče da se druže, razumeju i pomažu jedni drugima, i da, pošto dolaze iz jednog sivog svakodnevnog života, nauče da život ima jedno lepo lice, da ih u životu čekaju velike mogućnosti i velike šanse i da za njih treba da se bore i vredi da se bore", rekao je Radovanović.

Uspeh ih, kako je rekao, očekuje i cilj svih u Crvenom krstu je ne samo da im daju nadu nego da im objasne da je nada tu i da je samo treba dohvatiti.

"ÄŒast nam je što ministar tu da obiđe decu i vidi šta rade, kako provode vreme , uče i koliko su zadovoljni boravkom ovde", rekao je Radovanović.

U odmaralištu u Baošićima tokom leta booravi 2.200 socijalno ugrožene dece, a ministarstvo za rad je opredelilo deset miliona za oporavak 347 mališana koji su korisnici narodnih kuhinja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva