:

:

TV Most

clock

Maj 19, 2018   12:05

0

189

Vulin ponovo skočio padobranom sa 3.000 metara


Kao i prošle godine na istoj manifestaciji, Aleksandar Vulin skočio je padobranom sa 3.000 metara, sa tandem-partnerom iz aviona "antonov AN-2". U toku dana sastao se i sa predstavnicima veteranskih udruženja.






 

Prema rečima Vulina, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek će voditi računa o svim veteranima, o svim borcima, i zbog toga je dobra saradnja sa veteranskim udruženjima jedan od prioriteta, navedeno je u saopštenju Miinstarstva.


"Svi ovi ljudi su se borili za svoju zemlju, branili su je, i naravno da treba da očekuju i dobiju zahvalnost svoje zemlje i svoje vojske za sve što su uradili", poručio je ministar Vulin.



Organizator manifestacije "Balkanski skok prijateljstva 2018", na sportskom aerodromu "Lisičiji jarak", pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović, rekao je da podrška Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izuzetno znači u organizaciji jedne ovakve manifestacije.



"Dobili smo dva leta avionom "antonov An-26", juče smo skakali s visine od 5.500 metara, danas s 5.800, što je posebno zadovoljstvo i na radost svih nas. Lično bih zahvalio ministru Vulinu koji je danas izveo treći skok", izjavio je Kuzmanović, rečeno je u saopštenju.



Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, Predstavništva Republike Srpske u Beogradu i padobranskih klubova "Feniks" i "Delta".



"Balkanski skok prijateljstva" održava se od 1993. godine, kada je prvi put organizovan od strane grčke Unije rezervnih padobranaca i 63. padobranske brigade iz Srbije, precizirano je u saopštenju.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva