:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2015   12:05

0

160

Vulin: Odnos prema KiM se neće menjati

Vulin je poručio da Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja u potpunosti funkcioniše na Kosovu i Metohiji i da se to neće menjati.

Ministar je obišao i porodicu Vučetić čiji najmlađi član Borivoje,na koga su albanski ekstremisti pre tri godine bacili bombu u njihovom stanu u naselju Bošnjačka Mahala, danas slavi peti rođendan.

„Država Srbija je ovde i neće da ode i svi elementi Ministarstva rada, boračkih i socijalnih pitanja funkcionišu na prostorima Kosova i Metohije“, rekao je Vulin u izjavi novinarima i dodao da je „ovde to i Nacionalna služba, Penzioni fond i Centar za socijalni rad“.

„Sve funkcioniše besprekorno, ništa ne kasni, sve nadoknade se isplaćuju u dan, ništa nije umanjeno“, rekao je Vulin i zahvalio lokalnoj samoupravi što je neka socijalna davanja i povećala.

Reagujući na izjavu Besima ÄŒolakua koji je rekao da je Srbija prećutno ili podrazumevajući priznala Kosovo, Vulin je rekao da to nije tačno.

„Sve što se podrazumeva to se ne govori. Ne govorimo svaki dan da volimo svoje dete jer se to podrazumeva“, rekao je on i zapitao: „Kako su oni to nezavisni kada o svakom ključnom zakonu i potezu na prostoru onoga što smatraju nezavisnom državom moraju da se dogovaraju sa vladom neke druge države, moraju od nje da traže saglasnost za glasanje u svom parlamentu?“.

Država Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i za nas je ovaj prostor pod upravom Medjunarodne zajednice u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao je ministar i zapitao kakva je to nezavisnost o kojoj moraju da pregovaraju u Briselu.

Vulin je poručio vlastima u Prištini da se ne igraju, ne plaše narod i čine stvari težim nego što jesu. On je ocenio da takve izjave služe samo u dnevno političke svrhe i naglasio da „mi nismo dužni i nećemo da učestvujemo u takvim igrama“.

Ministar je, kako je ranije obećao, došao da Borivoju Vučetiću čestita rodjendan i po ko zna koji put upita ko je napao Borivoja i njegovu sestru i da li će ikada biti pravde za njih.

„Došao sam u ime predsednika Vlade i u svoje ime i hoću da pitam Medjunarodnu zajednicu da li misli da da bar jedan izveštaj o tome šta se desilo te noći u Bošnjačkoj Mahali. Ko je povredio decu Vučetića, zašto su odmah uhapsili Srbina i odmah prekinuli bilo kakvu istragu“, rekao je Vulin novinarima. Dodao je da Borivoje nosi geler u svom telu a mi nosimo gorčinu i tugu zato što za Srbe nema pravde.

„Tražim od Medjunarodne zajednice da se ponaša u skladu sa dobijenim ovlašćenjima, moći i autoritetom i da nam pokaže da bar hoće da istraži šta se to desilo porodici Vučetić“, rekao je ministar Vulin.

Odgovarajući na pitanja novinara kako će izgledati integracija Civilne zaštite Vulin je kazao da se o tome još razgovara i da je to u nadležnosti Kancelarije za Kosovo i Metohiju i naših pregovarača u Briselu.

„Ono što je sigurno jeste da se vodi računa o svakom pripadniku Civilne zaštite i svakom čoveku koji živi na Kosovu i Metohiji“, rekao je ministar Vulin.

Izvor: TVmost.info

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva