:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2017   12:05

0

115

Vulin: Odluka o povlačenju osoblja doneta u najboljoj nameri

"Nije stvar da li se nekome nešto čini ili se ne čini. Mislim da nema razloga o tome da se izjašnjavam, nadležne službe su dostavile odgovarajuće dokaze, na osnovu kojih je državno rukovodstvo i donelo takvu odluku i to je za sada sasvim dovoljno", rekao je Vulin, prilikom otvaranja izložbe "Predmeti iz riznice Vojnog muzeja".

Kako je rekao, država Srbija nema nameru da vodi bilo čiju politiku, niti da određuje kako će se raditi i vladati na teritoriji bilo koje druge zemlje, ali, podvlači, hoće "i te kako" da vodi računa o njenim građanima i o njenim interesima, bez obzira gde oni bili, pa, kako kaže, i kada su u statusu diplomate.

Odgovarajući na pitanje da li će Srbija i dalje nastaviti da koristi naziv Makedonija, ministar kaže da je to odluka koju tek treba doneti, te da tu ne zavisi sve od Srbije.

"Postoji zvanična državna politika i dok se ne promeni, mi ćemo se koristiti tim imenom, a da li će se nešto menjati, ne zavisi samo od nas, već svakako i od ponašanja naših suseda, od okruženja, od toga da li ćemo se svrstavati uz politiku EU", rekao je Vulin.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva