:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 13, 2018   12:05

0

232

Vulin: Nema lake mirovne misije


Na Kipar je upućeno 45 pripadnika 126. brigade VOJIN koji će u multinacionalnoj operaciji boraviti narednih šest meseci, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.


Obraćajući se budućim mirovnjacima, ministar odbrane je ocenio da nema lake mirovne misije, misije u koju se odlazi "laka srca i bez razmišljanja, bez pripreme i ozbiljne obuke".


"Tamo gde se mir mora čuvati, ako ne i nametati, ne može biti i nije lako. Vi idete u zemlju koja je upoznala mržnju i sukobe, u zemlju koja je upoznala razbijanje života, uništavanje porodica, razdvajanje naroda koji su nekada živeli zajedno. Vaša posvećenost, hrabrost i spremnost da razumete druge narode, njihovu muku i nevolju, razlog je zašto idete u Republiku Kipar, razlog je zašto idete da pokažete svojim primerom kako se ponaša srpski vojnik i srpski oficir", naglasio je Vullin.


On je napomenuo da su iza naših mirovnjaka gde god da su bili i nosili našu zastavu uvek ostajale samo najlepše reči.


"O njima se govorilo kao o hrabrim, čestitim i stručnim ljudima. Od vas danas ne očekujemo ništa manje. Očekujemo da budete baš takvi kakvi su bili oni koji su pre vas išli da nose zastavu naše zemlje i vojske i da pokažete koliko su Srbi veliki narod i koliko zemlja koja vas je poslala ima razloga da se ponosi vama", poručio je Vulin.


"Vi tamo nosite čestite i slavne oznake Ujedinjenih nacija, ali iznad svega vi ste oficiri i vojnici Vojske Srbije", dodao je ministar odbrane.


Vulin je budućim mirovnjacima poželo uspeh i sreću, a njihovim porodicama da budu mirne i sigurne i ponosne na njih.


Zastavu Republike Srbije ministar odbrane predao je komandiru streljačkog voda kapetanu Nemanji Rankoviću, koji je tom prilikom naglasio da će svi pripadnici državnu zastavu nositi časno i da će sve svoje zadatke izvršavati profesionalno i odgovorno," dostojno srpskog vojnika, ponosni na vojsku i državu Srbiju".


Svečanosti su prisustvovali i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak, predstavnici Vojske Srbije, komandanti jedinica RV i PVO, predstavnici lokalne samouprave, crkve, članovi porodica, prijatelji i rodbina pripadnika kontingenta.


Posle svečanog ispraćaja, ministar odbrane je sa saradnicima obišao Spomen-sobu 126. brigade VOJIN i u Knjigu utisaka upisao: "Vek iza nas nije samo trag u vremenu. Vek iza nas je vreme uporne borbe za slobodu. Hvala za doprinos neprekinutoj tradiciji pobednika. Živela Srbija".

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva