TV Most - Vulin: Nema kosovske vojske, svi da se drže međunarodnog prava
Vesti
Vulin: Nema kosovske vojske, svi da se drže međunarodnog prava

13:07, 23.09.2017

|

Izvor: RTS

Srbija od svih očekuje da se drže odredaba međunarodnog prava i ugovora koji su potpisani i garantuju mir i sigurnost na prostoru Kosova i Metohije, saopštio je ministar odrbane Aleksandar Vulin, povodom najnovijih izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija.
Foto: Tanjug


"Vojska Kosova neće biti formirana na prostoru Kosova i Metohije, na prostoru te srpske pokrajine je samo jedna oružana sila - a to je Kfor. Ja sam i u sedištu NATO alijanse juče rekao da je za nas apsolutno neprihvatljivo formiranje vojske Kosova i da ćemo se mi držati Rezolucije 1244 i Vojnotehničkog sporazuma", istakao je Aleksandar Vulin.
Tokom boravka u Njujorku, Tači je intervjuu za RTV 21 na albanskom jeziku rekao da će Kosovo do kraja godine imati svoju vojsku i da nikome neće biti dozvoljeno da to blokira, a da uslovi Srpske liste o ovom pitanju nikada nisu bili deo pregovora."Kad god Tači ne zna kako da obrazloži visoku nezaposlenost na Kosovu i Metohiji, ili zašto se u hiljadama beži iz južne srpske pokrajine, ili zašto mora da sprovede odredbe Briselskog sporazuma, koje svakako rade protiv nezavisnost Kosova i Metohije, on se seti Vojske Kosova. To mu je način da bude hrabar, da bude veliki, ali suštinski to je još jedan način da govori o onome što se neće desiti", naveo je Vulin.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design