:

:

TV Most

clock

Januar 11, 2018   12:05

0

193

Vulin: Nejasno zašto Diković nije dobio vizu


Vulin kaže da je general Diković hrabar i častan officir kojim se Vojska Srbije ponosi, te da ništa u njegovom ratnom putu i životu ne može biti razlog da on ne dobije vizu za putovanje u SAD.




"Mi nismo dobili zvanično objašnjenje zašto je to tako, tražili smo ga, tražimo ga i tražićemo ponovo od Ambasade SAD u Srbiji. Sa velikim nestrpljenjem očekujem da nam se kaže kako je moguće da je generalu Dikoviću uskraćena viza za putovanje koje su tražili američki domaćini, a ne za putovanje koje je tražio on ili Vojska Srbije", rekao je ministar odbrane prilikom obilazaka radova na izgradnji hangara u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici.



On je napomenuo da niko u Vojsci Srbije ne razume takav odnos američke Ambasade prema generalu Dikoviću, primetivši da se takva odluka loše odražava na vojne odnose dveju zemalja, kao i da ona ne doprinosi saradnji već ostavlja loš trag.


"Nadamo se da će SAD razmotriti svoju odluku, ne zato što general Diković hoće ili neće da putuje, već zato što je to odnos prema prvom čoveku naše vojske i odnos prema našoj vojsci u celini. Dok se to ne reši bojim se da će takva odluka i dalje izazivati negativne posledice", poručio je Vulin.



Diković je dobio poziv načelnika Združenog Generalštaba Oružanih snaga SAD generala Džozefa Danforda da učestvuje na Konferenciji načelnika generalštabova o borbi protiv nasilnih ekstremističkih organizacija, koja je, inače, održana 23. i 24. oktobra prošle godine u Vašingtonu.



Iako su iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravovremeno pokrenuli redovnu proceduru za dobijanje vize za Dikovićevo putovanje u SAD, načelnik Generalštaba nije dobio potrebnu dozvolu za putovanje.



Iz Ministarstva su naveli i da se očekuje zvanično objašnjenje američke strane, s obzirom da je, ibjašnjavaju, Diković više puta do sada dobio američku vizu, te da je u SAD putovao na poziv američkih državnih i vojnih svaničnika.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva