Vesti
Vulin: Kfor i Unmik da ponovo otvore istragu o Goraždevcu

15:19, 13.08.2017

|

Izvor: Tanjug,RTS

Povodom godišnjice ubistva mladića Pantelije Dakića i Ilije Jovovića u Gopraždevcu, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da zlo koje je ubilo njih dvojicu mora da dobije ime i kaznu i da Kfor i Unmik moraju ponovo da otvore istragu.
tanjug.rs
"Pantelija i Ilija su streljani na reci Bistrici u Goraždevcu pre 14 godina. Za njihovu smrt niko nije odgovarao. Čitav svet obećao je da će prevrnuti svaki kamen da bi kaznio zločince. Od tog obećanja, kao i većine obećanja koja se daju Srbima, nije bilo ništa", naveo je Vulin.

Istraga je obustavljena, kaže Vulin, kao da su Pantelija i Ivan stradali od sunca ili kiše.

"Možda su predstavnici međunarodne zajednice, koji su po Rezoluciji 1244 odgovorni za bezbednost i pravdu na KiM, prestali da pitaju i da traže ali Srbija nije i neće. Pantelija i Ivan čekaju pravdu i nema opravdanja zašto je bar njihove porodice još nisu dočekale", naglasio je ministar odbrane.

Vulin traži od Kfora i Unmika da ponovo otvore istragu i da je ne zatvore dok ne pronađu krivce.

"Smrt Pantelije i Ivana najavila je užasne smrti dece čitavog sveta od terorističkog zla. Zato neka Kfor i Unmik traže istinu za našu pobijenu decu kao što sada sa pravom traže istinu i kaznu za ubice njihove dece. Zlo koje je ubilo Panteliju i Ivana mora da dobije ime i kaznu", naveo je Vulin.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design