:

:

TV Most

clock

Decembar 15, 2017   12:05

0

157

Vulin: Kfor će ostati jedina vojna formacija na KiM


Reagujući na raniju izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o osnivanju "vojske Kosova", Vulin je podsetio da je to "stara želja".



"Na osnovu Rezolucije 1244 jasno je određeno da jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji može da bude Kfor i to je stav Republike Srbije koji se neće promeniti. To je stav Vlade Republike Srbije, Ujedinjenih nacija i, što je najvažnije, svih Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin novinarima.



Vulin je istakao da nije moguće formirati nikakvu "vojsku Kosova", ne osim silom i brutalnim kršenjem međunarodnog prava, kršenjem Rezolucije 1244 i sem brutalnim gaženjem volje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, i naravno, Srba na Kosovu i Metohiji.



"Formiranje 'vojske Kosova' mimo Rezolucije 1244 bio bi ozbiljan bezbednosni problem za čitav region i stvaranje nekakve vojne formacije tamo gde ona ne može da postoji, jer tamo nema države i neke formacije koju bi vodili ljudi čiji je cilj destabilizacija ovog prostora, kao i da na ovim prostorima bude sukoba. Još jednom upozoravam da Rezolucija 1244 mora da se poštuje, to je stav našeg naroda, naše države, našeg predsednika Republike i stav naše Vojske – da nikakve vojske na Kosovu ne može biti, niti bilo kakve oružane sile osim Kfora", zaključio je Vulin.



 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva