:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2017   12:05

0

167

Vulin: Kadeti se spremaju za rat, a imaju i od koga da uče


“Svi drugi sa strane su nevini i treba ih nagraditi? Vi imate presudu koja kaže da je ''Oluja'' zločin, a nikoji nije osuđen. Pa je l’ to neka elementarna nepogoda“, izjavio je Vulin gostujući na televiziji Pink.



Kako kaže, na Vojnoj akedmiji ne predaje samo general Lazarević, već “na desetine stručnih starešina, izuzetnih ljudi“. 



“Kadeti naših akademija se ne spremaju za mir... Spremaju se za rat. Mi ćemo dati sve od sebe da se dobro spreme za to, a imaju od koga da uče – od onih koji znaju šta je rat. Neće od mene da uče nego od onih koji su život posvetili borbi“, rekao je Vulin. 



“Vi zabranjujete Srbima da dobro misle o sebi. Zašto ne bi mislili dobro? O svojoj vojsci... O ljudima koji su se u skladu sa Ženevskom konvencijom borili na Kosovu, a koji su sada na slobodi“, dodao je on. 



Vulin je rekao i da je Haški tribunal “samo još više posvađao narode u regionu“, da su Srbi “mnogostradalni narod“, kao i da za “crnim maramama majki iz Bratunca niko ne plače, kao za belim majki iz Srebrenice“. 



Prema nedavnom pisanju “Večernjih novosti”, a koje je ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrdio, među predavačima na Vojnoj akademiji će i biti general Vladimir Lazarević, osuđen pred Haškim sudom za komandnu odgovornost za ratne zločine. 



Lazarević je u vreme rata na Kosovu bio komandant Prištinskog korpusa. 



Imenovanjem Vladimira Lazarevića za predavača na Vojnoj akademiji bavio se i Rojters koji ističe da je u Srbiji “tanka linija između ratnog zločinca i uzora“. 



“Iako bi u nekim zemljama presuda za ratne zločine mogla da bude minus, u Srbiji je postala medalja časti“, piše Rojters.



 


 



0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva