:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

119

Vulin: Ispunjeno naređenje vrhovnog komandanta VS


Tim povodom, ministar odbrane Aleksandar Vulin je prilikom obilaska kasarne "Knjaz Mihailo" u Nišu napomenuo da je u odnosu na 2008. i 2012. godinu, povećan broj kompleta uniformi za 3,3 puta, čizama za 5,2 puta, dok je popunjenost hranom veća za čak 52 procenta nego u tom periodu.


"Svaki naš vojnik mora da ima dva kompleta uniformi, nove čizme i sve što mu je potrebno za obavljanje svakodnevnih zadataka", rekao je ministar odbrane i dodao da svaki pripadnik VS mora da zna da društvo i država brine o njima.


 


On je istakao da Vlada Republike Srbije računa na svoju Vojsku, baš kao i narod koji zna da je sigurna, opremljena i zadovoljna vojska garant sigurne i zadovoljne Srbije.


 


Tokom posete kasarni Vulinu, koji je bio u pratnji državnog sekretara Bojana Jocića, komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, načelnika Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadnog generala Željka Ninkovića i zamenika komandanta Treće brigade Kopnene vojske pukovnika Slađana Stamenkovića, prezentovana je organizacija rada u intendantskom servisu, perionici i hemijskoj čistionici, kao i u obućarskoj i krojačkoj radionici.


 


General Ninković je ministru odbrane predstavio stanje intendantske podrške jedne od jedinica Vojske Srbije.


 


"Imali smo prilike da vidimo sve segmente uslužne delatnosti kojima obezbeđujemo odgovarajući standard našim pripadnicima i da pokažemo deo ekonomskih zaliha koje naša vojska ima, što nam u narednom periodu obezbeđuje kontinuitet u zameni obuće, opravci, uopšte u popravljanju vizuelnog izgleda naših pripadnika", rekao je general Ninković i dodao da se to radi i u svim jedinicama Vojske Srbije.


 


Gosti su obišli i vantrupno skladište intendantskih sredstava Centralne logističke baze, navodi se u saopštenju.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva