:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2018   12:05

0

213

Vulin i ambasador UAE o saradnji u odbrambenoj industriji


Na sastanku je posebno izraženo interesovanje za dalji nastavak saradnje u oblasti odbrambene industrije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.





Vulin je rekao da je zadovoljan zbog intenziviranja bilateralne vojne saradnje u 2017. godini, o čemu, kako je saopšteno, svedoči realizacija više zvaničnih poseta visokog nivoa u obe zemlje, kao i uspešna realizacija obuke u planinskim uslovima sa tri streljačka voda OS UAE u Nišu.


"Posebnu notu saradnji, a time i saradnji u oblasti odbrane, daje izrazito prijateljski odnos predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE, krunskim princom šeikom generalom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom", navodi se u saopštenju.



Ministar odbrane potvrdio je privrženost Srbije razvoju i stalnom jačanju tradicionalno prijateljskih i strateških odnosa sa UAE.



On je istakao da je Srbija pouzdan i iskren prijatelj Ujedinjenih Arapskih Emirata i u potpunosti je posvećena unapređenju bilateralne saradnje, u svim sferama od zajedničkog interesa.



Na sastanku je, kako se dodaje u saopštenju, konstatovan uspeh učešća delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na nedavno održanom Međunarodnom sajmu bespilotnih letelica (UMEX 2018) u Abu Dabiju u februaru.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva