:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 12, 2017   12:05

0

125

Vulin: Edita Tahiri se ništa ne pita o briselskom dijalogu

"Edita Tahiri se o briselskom dijalogu ne pita naravno ništa, mogu slobodno da kažem na sreću", rekao je Vulin Tanjugu, reagujući na njenu izjavu da će dijalog sa Beogradom moći da se nastavi nakon što Ramuš Haradinaj bude oslobođen.

Navodeći da su prištinske vlasti prepoznale da im briselski dijalog ne ide u korist jer značajno jača položaj Srba na KiM i ne ide na ruku nezavisnosti, Vulin je rekao da Priština zato koristi svaku priliku da pokuša da ga zaustavi, spreči i oteža, a da dogovoreno u Briselu učini upitnim i pokuša da se ponovo pregovara.

"Nema ponovnog pregovaranja o briselskom sporazumu, on mora da se sprovede i ne može biti povezan sa Ramušem Haradinajem ili bilo čim drugim", naveo je Vulin.

Vulin je upitao i da li bi međunarodna zajednica osnivala sud za zločine OVK da Ramuš Haradinaj nije zločinac.

"Edita Tahiri se, baš kao i prištinske vlasti, ne pitaju o briselskom dijalogu, slobodno možemo da kažemo na sreću", zaključio je Vulin.

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je ranije da će dijalog sa Beogradom moći da se nastavi nakon što Ramuš Haradinaj bude oslobođen i nakon što skupština Kosova ukine rešenje o prekidu pregovora.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva