:

:

TV Most

clock

Decembar 08, 2015   12:05

0

141

Vulin: Država nikad više nije ulagala u socijalu

Vulin je naveo primer da je država u 2012. i 2013. godini u socijalu uložila 412 miliona dinara, dok je to ulaganje u 2014. i 2015. godini iznosilo 717 miliona dinara.

"Na inicijativu premijera Aleksandra Vučića sve institucije socijalne zaštite u Srbiji ulaze u državni program obnove i zaštite u kojem su do sada bili objekti iz oblasti školstva i zdravstva", rekao je Vulin prilikom otvaranja posebnog bloka za slabo pokretne, nepokretne i palijativne korisnike Gerontološkog centra u Subotici.

On je izrazio zadovoljstvo što socijalna davanja u budžetu za 2016. godinu neće biti umanjena "ni za jedan jedini dinar", najavivši da od sutra program za socijalna davanja tog ministarstva "ulazi" u skupštinu.

"Štedeli smo na svemu i na dnevnicama i na troškovima, ali na objektima i na korisnicima socijalne zaštite nismo štedeli i nikada nećemo", naglasio je ministar.

On je istakao da se ne pravi nikakva razlika gde se objekti socijalne zaštite nalaze i koja stranka je na vlasti u tim lokalnim samoupravama već se radi na poboljšanju uslova korisnika socijalne zaštite na celoj teritoriji Srbije.

"Isto je da li ste korisnik u Surdulici ili Subotici i ministarstvo će krenuti sa standardizacijom objekata socijalne zaštite kako bi uslovi za sve korisnike bili isti", rekao je Vulin.

Ministar je rekao da je u novootvoreni objekat u Subotici Vlada Srbije uložila 60 miliona dinara i da je on urađen po najvećim svetskim standardima.

Direktor Gerontološkog centra Subotica Petar Blažević rekao je da novootvreni objekat ima 760 kvadratnih metara i da će u njemu biti smešteno 66 korisnika.

"Sa ukupno više od 600 korisnika Gerontolosksi centar u Subotici je, posle Beograda i Novog Sada, jedan od najvećih u Srbiji, a otvaranjem novog objekta uslovi za korisnike su najvećem nivou", rekao je Blažević.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva