:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

188

Vulin: Brnabićeva na čelu komisije za stambeno zbrinjavanje


Nakon obilaska požarevačkog Centra za obuku, Vulin je rekao da će Ministarstvo odbrane učiniti sve da sa čitavom Vladom Srbije obezbedi da Vojska Srbije i svaki njen pripadnik bude i u materijalnom smislu zbrinut.



Zbog toga je, kaže, po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vlada Srbije i formirala tu komisiju, u čijem sastavu su i svi resorni ministri.



"Vlada Srbije će sprovesti politiku predsednika Srbije, vrhovnog komandanta, o velikoj masovnoj stambenoj izgradnji za potrebe svih pripadnika bezbednosnih struktura", rekao je Vulin.



To je, dodaje, naš način da pokažemo koliko nam je stalo do ovih ljudi i da pokažemo da je vojnički poziv nešto što se u Srbiji ceni.



"Srbija je ponosna na svoju vojsku, ona se oslanja na svoju vojsku i baš zbog toga će učiniti sve da materijalni položaj svih vojnika bude unapređen i svih pripadnika bezbednosnih struktura", kaže Vulin.



Prema rečima ministra Vulina, Vojska Srbije nikada nije okrenula leđa svojoj zemlji.



"Zato ova zemlja i ovaj narod pokazuju da to umeju da cene i pokazuju da nikada neće okrenuti leđa od svoje vojske. Mi smo vojno neutralna zemlja, ali da bismo bili vojno neutralna zemlja, moramo da budemo vojnički snažna zemlja, jer samo takva zemlja se poštuje i samo tako vojnički snažna zemlja može da računa da će svoje odluke donositi samostalno", poručio je Vulin.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva