Vesti
Vulin: Borimo se za veću bezbednost na radu u namenskoj industriji

18:41, 13.09.2017

|

Izvor: RTS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Vlada Srbije izdvojila značajna sredstva da se nesreće u fabrikama namenske industrije ne ponove i da se bori da bezbednost i zaštita na radu budu još bolje.
Vulin je u Lučanima na pitanje u vezi sa bezbednošću na radu u namenskoj industriji i novcu koji je opredeljen da se ona poveća, a posebno posle poslednje nesreće u fabrici u toj opštini, rekao da su nadležni vrlo ozbiljno pristupili tom problemu i da je vlada opredelila značajna novčana sredstva da se takve situacije ne ponove.

Ministar Vulin je rekao da je novac uložen u protivpožarni sistem, kao i u proširenje svih oblika bezbednosti.

Kad je reč o poslednjoj nesreći u Lučanima, Vulin je rekao da su na lice mesta izašle tri komisije, fabrička, Ministarstva odbrane i Ministarstva rada i da je urađeno sve da se takve stvari ne ponove.

Ukazao je, međutim, da se takve stvari neće ponoviti samo kada budemo imali apsolutnu automatizaciju.

"Pre toga, takve stvari će se dešavati, a na nama je da budu što ređe i da posledice ne budu tako strašne i katastrofalne. Ovo što se desilo, desilo se u procesu proizvodnje koji je do tada smatran potpuno bezbednim. Pouke su izvučene i nastavićemo da se borimo da bezbednost i zaštita na radu budu još bolje", rekao je Vulin i dodao da je izdvojeni novac pravilno utrošen.

"Uostalom, protivpožarni sistem je delovao i tog fatalnog dana, ali, nažalost, desila se tragedija", rekao je Vulin.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design