:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 17, 2015   12:05

0

156

Vulin: Srbija nikada neće odustati od Kosova

Govoreći o poseti premijera Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, Vulin je rekao da je predsednik Vučić uradio nešto što decenijama predsednici vlade nisu uradili.

U medijima je poseta okarakterisana kao istorijska, a Vulin je gostujući u emisiji "Panorama" Studija B, rekao da je pisanje prištinskih medija očekivano.

"Nije iznenađenje da prištinski mediji ovo doživljavaju kao dokaz da je Srbija na KiM, da je tu, prisutna je i ne misli da ode. U pravu su, Srbija poštuje svoje obaveze, poštuje Briselski sporazum, ali nikad nismo rekli da ćemo priznati Kosovo, da ćemo odustati od Kosova", rekao je Vulin.

On je podsetio na Rezoluciju 1244, kojom mi nismo vlast na KiM, što smo, kako kaže, prihvatili, ali nikad nismo prihvatili ni rekli da ćemo prestati da budemo na KiM.

Ðukanović je, gostujući u istoj emisiji, rekao da Srbija dobrim delom vraća suverenitet na KiM.

"Svidelo se to nekome ili ne ali tamo počinju da funkcionišu pomalo i naši zakoni i počinju polako da se Srbi podižu da traže Republiku Srbiju. Predsednik Vlade Srbije otkriva spomenik kralju Milutinu, to nisu male stvari, za taj narod", rekao je Ðukanović.

On smatra da je Srbija vodila mudru politiku kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

"Mudrom politikom, od kada je potpisan Briselski sporazum, došli smo do toga da danas šestorica ministara mogu da odu na KiM i da dokažu da je suverenitet Srbije bar u nekom delu ispoštovan", rekao je Ðukanović.

Govoreći o dešavanjima u vezi sa "Trepčom" i Predlogom izmena i dopuna Zakona o javnim preduzećima, koji je kosovska vlada usvojila 14. januara, a omogućava da kombinat Trepča pređe u vlasništvo Kosova, Vulin je rekao da Srbija traži od partnera iz međunarodne zajednice da se dešavanja u vezi sa "Trepčom" zaustave i vrate na početni položaj i da se sve reši za stolom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva