:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 18, 2015   12:20

0

163

Vulin: Prekinućemo zloupotrebe oko dečjih dodataka

"To ćemo uraditi, nadam se, u prvoj polovini ove godine", rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinara u Kragujevcu šta će država preduzeti kako bi rešila taj problem.

On je naveo da će se ubuduće, nakon stupanja na snagu najavljenih izmena, proveravati imovinsko stanje porodica kako bi se utvrdilo da li im je zaista potrebna pomoć države za dete.

Izmena Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dodao je Vulin, omogućiće se da se finansira odgovorno roditeljstvo, kao i da roditelji imaju obavezu, ne sam da upišu dete u školu, već i da ono redovno pohađa nastavu.

Vulin je rekao da su zloupoptrebe bile višedecenijska praksa, jer je niko nije proveravao.

Ministar je naveo da takođe niko nije kontrolisao ni da li dete uredno ide u školu i da li je dečji dodatak neophodan porodicama koje su ga i dobijale.

Prema njegovim rečima, oni koji su tu mogućnost zloupotrebljavali, nisu uzimali od državi, već od deteta kojem je taj dodatak zaista bio potreban.

Vulin je ranije danas u Kragujevcu uručio ključeve za traktor sa priključnom mašinom Zavodu za zbrinjavanje odraslih "Male pčelice", gde je otvorio i pekaru.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva