:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2015   12:05

0

125

Vulin:16 milijardi dinara za socijalni program

Pored toga, dodao je ministar, za realizaciju socijalnog programa obezbeđeno je i 500 miliona dinara iz fonda solidarnosti.

"Obezbedili smo novac za sve, a ako neko ostane bez socijalnog programa, ostaje samo zato što se direktor preduzeća nije obratio nadležnom ministarstvu i ni iz jednog drugog razloga", rekao jeVulin novinarima u Kragujevcu gde je danas posetio gerontološki centar renoviran sredstvima resornog ministarstva.

Ministar Vulin je radnicima i sindikatima poručio da ne dozvole da neko iz "ličnih interesas ili zato što je neko lenj ili nesposoban radnici ostanu bez socijalnog programa".

Nasledili smo 530 preduzeća iz prethodnih vlada, koja su uspela da naprave pet milijardii evra duga, čiji zaposleni često nemaju povezan radni staž i duguju im se plate, a duguje se i dobavljačima i državi, podsetio je ministar Vulin.

Naglašavajuci da je "siguran da su napravljene nenamerne greške i da se širi strah među ljudima, da radnici neće dobiti otpremnine".

"Radnike i sindikate molim, da izvrše pritisak na svoje rukovodstvo, da nam se što pre obrate sa zahtevom za socijalni program i sa konkretnim planovima za njegovu realizaciju", rekao jeVulin i podsetio da je ministarstvo nekoliko puta pismeno podsetilo preduzeća na rokove, na vreme i na važnost socijalnog programa.

Kada je reč o povezivanju staža ministar Vulin je istakao da od danas zaseda odgovarajuca radna grupa, koja će izaci sa predlogom kako povezati radni staž, ko ima na to pravo i koliko para treba.

"Ova Vlada brine i mi smo na sebe preuzeli obavezu za preduzeća u kojima je privatizacija raskinuta", rekao je ministar. On je dodao da je pre aktuelne vlade radnicima odgovarano da su imali nesreću da budu u firmama u kojima je loša privatizacija, da se obrate gazdi, a to što je dodao je, gazda pobegao i upropastio preduzeće, to nikog nije zanimalo.

"Mi smo i te radnike prihvatili i obezbedili socijalni program, a borićemo se i za njihovo povezivanje staža, jer je ova vlada socijalno odgovorna", poručio je ministar Vulin.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva