:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2018   12:05

0

195

Vukosavljević:Slogani samo pomoćni alati za problem depopulacije


"Niko razuman ne može da računa da će slogan sam po sebi, koliko god bio simboličan ili duhovit da ljude opredeli da rešavaju ovako važno pitanje. To je samo mali pomoćni alat. Slogani su trešnja na šlagu na torti", kaže ministar.




Kako je rekao, i ministarstvo kulture ima svoj predlog slogana ali to nije zvanični predlog.



"Možda ćemo predložiti Komisiji predlog specijalnog savetnika pesnika Dragana Hamovića 'Za Srbiju punu života'. Smatramo da takva vrsta slogana ne bi pogodila tanana osećanja bilo koga", rekao je ministar.



Podseća da su mnogo važniji preduslovi koji treba da se stvore za mlade parove za podsticanje rađanja.



U planu je da Savet za populacionu politiku i Vlada Srbije, kako je rekao, predlože čitav niz stimulativnih i ohrabrujućih mera.



"Individualno pravo je svakog pojedinca da odlučuje o stvaranju svoje porodice, a država je ta koja može da podseti i ukaže na neke šire društvene okolnosti i istorijaske tokove koji mogu dovesti do ovih ili onih posledica u slučaju da se neki trendovi nastave", zaključio je ministar.



Na predlog Saveta za populacionu politiku Ministarstvo kulture raspisalo je konkurs za slogane koji će biti korišćeni u kampanji za podsticaj rađanja.



Komisija za predlog izbora slogana u kojoj su bili ministarka Slavica Đukić Dejanović , državni sekretar Ministarstva kulture Aleksandar Gajović, ali i dva marketinštka stručnjaka, izabrali su šest predloga i dodeli im novčane nagrade, ali je odlučeno da se nijedan od pristiglih slogana ne koristi u kampanji.



Izabrani slogani su: "Ljubav i beba – prvo što nam treba", "Rađaj, ne odgađaj", "Mama neću sama, tata hoću brata", "Dosta reči nek zakmeči", "ÄŒuda se ne dešavaju. ÄŒuda se rađaju", "Nek se deca rađaju i lepe stvari događaju".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva