:

:

TV Most

clock

Maj 13, 2018   12:05

0

195

Vukosavljević:Čemu komisija ako svi misle isto, i to u kulturi


Vladan Vukosavljević je u Novom Sadu, a komentarišući ostavku vajara Miodraga Živkovića, člana žirija za podizanje spomenika Stefanu Nemanji, rekao da ne treba očekivati da komisije u kulturi postignu jednoglasje.





"Ja ne mogu da se setim žirija ili komisije koja je u našoj državi ili društvu, a u oblasti kulture u užem smislu, bila saglasna oko svega, ali komisije zato i postoje, procedura je bila sasvim jasna, konkurs međunarodni. Očekivati da komisije u kulturi postignu jednoglasnost je pretenciozno. Ako bismo postigli jednoglasje onda bi neko kritikovao kako eto – svi ti ljudi imaju iste kruterijume i čemu onda komisija", rekao je Vukosavljević.


Inače, ministar kaže i da je konkurs sproveden sasvim u skladu sa propisima, te da ne postoji razlog za sumnju u kredibilitet komisije.



"Bila je velika komisija, mnogo vremena i truda je uloženo, pristigli su radovi iz zemlje i iz inostranstva i nemamo razloga da sumnjamo u kredibilitet komisije", istakao je ministar Vukosavljević.



Podsetimo, spomenik Stefanu Nemanji trebalo bi da bude postavljen početkom 2019. godine na Savskom trgu u Beogradu.



Vajar Miodrag Živković dao je ostavku na mesto člana žirija za podizanje ovog spomenika jer, kako je rekao za Blic, nije saglasan sa izborom pobedničkog rada ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova i načinom na koji je sproveden konkurs.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva