:

:

TV Most

clock

April 30, 2018   12:05

0

243

Vukosavljević sa ministrom kulture Irana o saradnji dve zemlje


"Imao sam vrlo sadržajan razgovor sa srpskim ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem u kojem smo naznačili ideje za dalju saradnju Srbije i Irana u oblasti kulture", rekao je Tanjugu Sejed Abas Salehi.




Salehi je naznačio oblast prevođenja književnih dela kao veoma važan segment daljeg razvijanja saradnje u oblasti kulture.



"Radujem se što će dela iranskih pisaca bitin prevedena na srpski i obrnuto. Razgovarali smo i postavljanju izložbe teheranskog Muzeja tepiha U Beogradu na šta sam veoma ponosan. Naravno tu je saradnja nacionalnih biblioteka Srbije i Irana i značajnija saradnja u oblasti kinematografije" rekao je Salehi.



Srbija je počasni gost na Sajmu knjiga u Teheranu.



Na sutrašnjem otvaranju najznačajnije manifestacije iz oblasti kulture u Iranu govoriće i ministar kulture Vladan Vukosavljević.



U okvuru Sajma knjiga u Teheranu biće predstavjen Štand Srbije čija je organizacija i realizacija poverena Udruženju za kreativnu industriju Privredne komore Srbije, dok je programski organizator Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva