:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2018   12:05

0

206

Vukosavljević: Kustendorf dokaz da kultura nije poražena


"Kustendorf je velika radionica umetnosti i kulture i jedna od naznačajnijih manifestacija u Srbiji", poručio je ministar u razgovoru s novinarima koji će pratiti Međunarodni filmskii muzički festival.



Vukosavljević je rekao da je osnovna poruka mladima sa Mećavnika da kvalitetna umetnost nije umrla, da inspiracija i nadahnuće i ono što čini kulturu osnovnim elementom postojanja, vitalnim elementom svakog pojedinca i naroda, jeste neumrli duh kulture i talenta.






"Uprkos velikom cunamiju industrije banalnosti, spektakla i jeftine zabave koja dominira svetskom kulturom, Kustendorf i Mećavnik pokazuju da kultura nije poražena, da talenta ima, da duh kulture nije umro, da banalnost nije pobedila, ali borba traje. Protivnik je veliki, moćan, opasan, finansijski jak", ocenio je Vukosavljević.



A činjenicu da na Kustendorf dolaze značajniji autori nego na druge festivale, poput Festa, ministar je objasnio velikom reputacijom i umetničkim ugledom osnivača festivala Emira Kusturice.



"Verujem da najveći broj značajanih gostiju dolazi upravo zbog njega, zato što veruju u njegov umetnički rad, njegovo umetničko delo i u poruku Kustendrofa. Emir Kusturica svojim požrtvovanjem i umetničkim delom privlači sebi slične, kvalitetne, talentovane, ubedljive u kulturi i umetnosti", smatra Vukosavljević, te primećuje da nema novca kojim bi drugi festival mogao da privuče ljude "ovih intelektualnih i umetničkih gabarita".



To, kako kaže, i jeste jedna od velikih prednosti i značaja ovog festivala.



Kustendorf će i ove godine okupiti studente i mlade autore iz čitavog sveta koji će se takmičiti za Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje, ali i velika imena svetske kinematografije.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva