:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 18, 2015   12:05

0

116

Vujović:Suficit od 1. januara 5,9 milijardi dinara

“Mi smo koliko 1. marta verovali da će situacija biti gora, a ona je bolja. Priznajem, delom je taj suficit rezultat toga što sporije trošimo pare", rekao je Vujović tokom skupštinske rasprave o Predlogu zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma.

Novac se, kazao je, sporije troši zbog nerealizovanih investicija i zato što se sredstva za eksproprijaciju troše daleko ispod onoga što je planirano u budžetu.

Prema njegovim rečima, od početka godine, iz meseca u mesec, beleže se dobri rezultati u naplati PDV-a i akciza, što govori da je Srbija na dobrom putu.

Kako je naveo, javni dug Srbije na današnji dan iznosi 2.929 milijardi dinara.

Precizirao je da je dug u evrima od početka godine povećan za 100 miliona evra, ali da će za taj iznos biti smanjen do kraja marta.

Javni dug u dinarima porastao je na 600 milijardi dinara što je povećanje od oko 12 milijardi, dok je deo duga u dolarima nepromenjen od početka godine i iznosi 8,7 milijardi dolara, rekao je ministar.

On je kazao i da je ovogodišnjim budžetom predviđeno oko 130 milijardi dinara za kamate i ta se sredstva neće dodatno uvećavati jer ima novca u odgovarajućoj valuti za njihovo plaćanje i servisiranje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva