Vesti
Vujović:Srbija smanjila deficit za više od pet odsto

13:47, 17.06.2017

|

Izvor: Tanjug

Srbija je od početka reformi smanjila deficit sa 6,6 odsto BDP-a na oko 1,4 odsto u 2016. godini, izjavio je danas ministar finansija Srbije Dušan Vujović na samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava zemalja regiona u Bečićima.
Vujović je rekao da je ukupno smanjenje iznosilo oko 5,2 odsto, a sturkturno 4,4 odsto.

"Svaka pozitivna promena jednokratna je dobrodošla, ali ne sme da nas zbuni, pa ih isključujemo iz naših višegodišnjih razmatranja", naveo je Vujović.

Do kraja maja bolji rezultat za 600 miliona evra

Srbija je do kraja maja 2017. ostvarila za 600 miliona evra bolji rezultat od onog koji je predviđen Zakonom o budžetu, izjavio je danas u Bečićima sprki ministar finansija Dušan Vujović.

Obazrivim načinom planiranja prihoda i rashoda stvaramo prostor za ostvarivanje boljih rezultata i za amortizovanje nepredviđenih internih i eksternih faktora na koje ne možemo da utičemo, rekao je Vujović na panelu "Novi prioriteti - brži privredni rast uz zdrave javne finansije i niži javni dug".

On je dodao da je Srbija prošle godine 51 nedelju beležila budžetski suficit, a da je 52. nedelje ušla u deficit od 1,3 odsto Bruto domaćeg proizvoda.

On je kazao da smo nasledili veliko breme nerešenih dugova, koji nisu prestali da se gomilaju, ali su bitno smanjeni.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design