:

:

TV Most

Foto: tanjug.rs

clock

Decembar 07, 2017   12:05

0

214

Vujović: Rast BDP od 3,5 odsto u 2018. godini realan

Vujović je na sednici Skupštine Srbije, gde se razmatra predlog Zakona o budžetu za narednu godinu, odgovarajući na pitanje poslanika Djordja Vukadinovića, člana Poslaničkog kluba Nove Srbije-Pokreta za spas Srbije o tome koliko su projekcije rasta BDP realne, rekao da su ove godine glavni uzroci manjeg rasta BDP od projektovanog od tri odsto suša u poljoprivredi, pad proizvodnje u energetici i gradjevinarstvu.

"Razlozi za smanjenu proizvodnju u energetici su i tehničke i menadžerske prirode i radi se na tome da se naredne godine taj sektor zaštiti od tih rizika", rekao je Vujović.

On rekao da država kasni u vraćanju poreza na dodatu vrednost (84, PDV) zbog zloupotreba.

"Pojavile su se fantomske firme kojima se vrati PDV a one se zatim uvedu u bankrot. Preskoj upravi treba da se upali crveno svetlo kada vidi da neko ima 150 ugašenih firmi. Oni to sada proveravaju ručno i zato se kasni u povraćaju PDV", rekao je Vujović.

Dodao je da je Ministarstvu finansija u interesu da ne kasni u vraćanju PDV da se u budžet ove godine ne bi pojavio veštački uvećan suficit a sledeće godine deficit.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva