:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2017   12:05

0

179

Vujović: Radi se na novom Zakonu o parafiskalnim nametima

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da se radi na novom Zakonu o parafiskalnim nametima, koji će objediniti sve namete za privredu.

"To će biti matrica koja će biti objavljena na nivou Republike i na nivou svake lokalne samouprave, tako da će svaki investitor, strani i domaći, znati šta ga i kada čeka i koliko treba da plati, od ekoloških taksi do nekih lokalnih doprinosa", rekao je Vujović novinara i dodao da je cilj da se uvede red u tu oblast.

Ministar je rekao da će se ubrzanim koracima ići napred elektronskim prijavljivanjem poreza, čime se podiže transparentnost.

Prema njegovim rečima, reformom poreske uprave na isti način će biti primenjivani poreski zakoni i u Beogradu, Staroj Pazovi, Vranju i svakom drugom mestu, pošto postoje pouzdani pokazatelji da se ne primenjuje na isti način poreska politika u celoj Srbiji.

"Želimo da obezbedimo da svako zna u Srbiji da će od svakog poreznika u svakom mestu imati isti tretman", poručio je Vujović.

Zbog suficita od oko 650 miliona evra u prvih osam meseci stvara se prostor za smanjivanje poreskog opterećenja, ali to mora da se pažljivo uradimo zbog smanjivanja prihoda, naveo je.

Vujović je rekao da će se to ministarstvo potruditi da smanji trošak rada i da bi to trebalo da rezultira povećanjem novih radnih mesta i većom produktivnošću.

Naveo je da još nema konkretnih mera, ali da će vlada sada u pripremi budžeta za narednu godinu videti kako da smanji oprerećenja privrede, kako bi joj povećala performanse, ali tako da ne ugrozi očekivane fiskalne rezultate.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva