:

:

TV Most

clock

Septembar 04, 2017   12:05

0

135

Vujović ministar finansija godine za Centralnu i Istočnu Evropu

Taj časopis je zvanična publikacija koju zajedno izdaju Međunarodni monetarni fond i Svetska banka i ujedno je vodeći magazin koji prati jesenje zasedanje godišnje skupštine te dve međunarodne finansijske institucije koje se održava u Vašingtonu.

U pismu koje je uredništvo Global marketa uputilo Ministarstvu finansija navodi se da je Vujović u prethodne tri godine "svojim radom učinio izuzetan doprinos kako bi Srbija izašla iz recesije na put ka održivom ekonomskom rastu".

Ocenjeno je da je fiskalnom konsolidacijom preokrenut trend porasta javnog duga koji je sada u opadanju, a Srbija posle 10 godina, u 2016. je ostvarila suficit u budžetu pre preuzimanja starih obaveza.

Dodaje se da je Vujović bio vodeći arhitekta u kreiranju, sprovođenju i uspešnom završetku aranžmana iz predostrožnosti u vrednosti od 1,2 milijarde evra, koji je Vlada Srbije započela sa MMF-om februara 2015. godine i da su rezultati koje je Srbija postigla na polju fiskalne konsolidacije i makro monetarne stabilizacije obnovili poverenje međunarodnih investitora u srpsku ekonomiju.

Nagrada će Vujoviću biti uručena na ceremoniji u okviru jesenjeg zasedanja godišnje skupštine MMF i Svetske banke koje se održava od 12. do 15. oktobra 2017. u Vašingtonu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva