:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2016   12:05

0

133

Vučić:Srbija se pozicionirala kao stabilna zemlja

On je za RTS rekao i da su se tokom dva dana Svetskog ekonomskog foruma u Davosu preplitala ekonomska i politička pitanja, ali je ocenio da je ove godine politika dominirala.

"Vidim da politika mnogo više dominira nego prošle godine. Migrantska kriza, Bliski istok, odnosi dve sile - Rusije i Turske, pad rublje, usporavanje kineske ekonomije koja obara azijske i americke berze", naveo je Vučić.

On je međutim istakao da je Srbija na vreme preduzela neke teške mere koji drugi nisu i da će imati veći rast od predviđenog.

"MMF i Svetska banka predviđaju 1,75,odsto, mi predviđamo da on bude najmanje dva odsto u 2016. godini, a da probamo da idemo preko dva i tri odsto sledeće 2017. godine. To je dinamičan rast", rekao je Vučić.

"Mislim da smo dobru stvar napravili, pozicionirali Srbiju kao stabilnu zemlju", rekao je Vucic i dodao da u EBRD-u Srbiju smatraju najvećom ekonomijom na Zapadnom Balkanu i da nas sa njima uskoro očekuje velika investiciona konferencija.

"To su dobre stvari koje dobro govore o našoj zemlji i verujem i da ćemo i za sledeću godinu da dobijemo poziv. Radićemo dodatno na popravljanju investicionog ambijenta, ali za to nam je potrebna i politička stabilnost i mislim da ćemo imati podršku svih ovih ljudi koje smo u ova dva dana sreli", istakao je Vučić.

Upitan kako su brojni zvaničnici sa kojima se susreo u Davosu komentarisali vanredne parlamentarne izbore u Srbiji, rekao je da su ga pitali da li planira da menja politiku kako bi privukao biračko telo.

"Rekao sam da smo najteže stvari prošli i da ne nameravamo da menjamo ekonomsku politiku, jer jedino politika teških odluka donosi rezultat. A to 'lako cemo' je politika za neozbiljne ljude i zemlje koje klize unazad. Svi su zadovoljni tim odgovorom i mislim da Srbija nema nikakve probleme", istakao je premijer.

"Kada su čuli moj odgovor, svi su bili veoma zadovoljni. Ostaje još samo da sačuvamo punu političku stabilnost i mislim da Srbija nema nikakvih problema. Mislim da je to bila važna vest za sve njih i da je dobro što smo od svih njih čuli da nastavljaju da rade sa Srbijom na najnormalniji način, bez obzira na izbore", rekao je Vučić.

On je ocenio i da će Srbija imati mnogo više investicija, kao i d a je čeka teška, ali dobra godina, "bolja nego što je bila ne loša 2015. godina".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva