:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2015   12:05

0

111

Vučić:Siti smo ratova,očuvaćemo stabilnost regiona

"Razumem brigu Merkelove, ona je uvek pokazivala tu brigu, mi smo je razumeli, ali smo svi siti ratovanja na ovom prostoru i daćemo sve od sebe ne samo da održimo mir i stabilnost u regionu, već da i naši ekonomski i i ukupni odnosi napreduju i budu mnogo bolji", rekao je Vučić novinarima u Sarajevu gde će sutra biti održana zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine.

Nemačka kancelarka Angela Merkel ranije danas je upozorila na opasnost izbijanja novog rata na Balkanu u slučaju da njena zemlja zatvori granice za izbeglice.

Prema njenim rečima, danas na Zapadnom Balkanu postoje ponovo takve tenzije da je zamolila nedavno da se odrzi konferencija o zapadno-balkanskoj ruti.

Premijer Srbije je izrazio uverenje da će zvaničnici u regionu razumnim i racionalnim ponašanjem i "tu vrste krize koja nije laka za sve nas moći bez velikih problema da prevaziđemo".

"Očekujem da bude sve uspešno i da još jedan list u tom herbarijumu dobrih stvari postavimo i da obezbedimo bolju budućnost za ljude u Srbiji i BiH", rekao je Vučić o očekivanjima od sutrašnje sednice.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva