:

:

TV Most

clock

Novembar 30, 2015   12:05

0

113

Vučić:Razočaran sam pojedinim zapadnim diplomatama

Vučić je, gostujući na RTS-u, rekao da ne želi da govori o kojim ambasadama je rec, ne zato što se plaši, već, kako je istakao, ne želi da ruši ugled Srbije.

"Mogu da kažem da su se dešavale čudne stvari. Iz jedne zapadnoevropske zemlje, kada sam obilazio migrante na Železničkoj stanici, obavestili su me da je jedan čovek obilazio 'Kobre', ali i ljude iz stranke i da se raspitivao koliko mi je obezbeđenje", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to se dogodilo posle napada na njega u Srebrenici 11. jula.

Kako je dodao, kada su pripadnici "Kobri" pozvali tu osobu da ga pitaju zašto se interesuje za premijerovo obezbeđenje, ispostavilo se da je reč o "glavnom obaveštajcu, odnosno prvom sekretaru jedne zapadne ambasade".

"Zašto im je to bilo važno, ne znam. To je moje lično razočaranje, ali nikada neću reći o kojoj zemlji je reč, jer ne želim da kvarim odnose sa tom zemljom. Odnosi Srbije sa tom zemljom važniji su od onoga što lično osećam", rekao je Vučić.

Na kontataciju novinarke da su se u javnosti pojavile tvrdnje da je u rušenje srpske vlade umešana ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Vučić je odgovorio da je ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi njegov dobar poznanik.

"Ne mogu da se pohvalim da mi je prijatelj, već dobar poznanik, ali, što je najvažnije, on je dobar prijatelj Srbije, i to iskreno mislim", rekao je Vučić.

Upitan da li mu je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport prijatelj, Vučić je odgovorio da je njegov posao da radi profesionalno sa Devenportom.

"To je sve što mogu da kažem", zaključio je Vučić.

Premijer je ponovio da je njegov posao, i posao Vlade Srbije, da vode slobodnu, suverenu i nezavisnu zemlju.

"I kao kada sam rekao u Rusiji da smo na evropskom putu, tako i sada kažem da nećemo uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji i da ćemo imati dobre odnose sa Narodnom Republikom Kinom", rekao je Vučić i poručio da je na njega teško vršiti tu vrstu pritisaka.

On je dodao da ga je zabolelo to što je iza pojedinih medijskih pritasaka stoji i Brisel, podsetivši na aferu u vezi sa JP Kolubara i kopom Zapadna Tamnava.

"Hvala što ste dali ogroman novac za poplave, 70 miliona evra, ali zašto niste dali i taj 71. milion više. Ljudima bi to značilo više nego što ste se bavili time da se iznose neistine protiv Vlade Srbije, i da se to zove nekakvo istraživanje", poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva