:

:

TV Most

clock

Avgust 21, 2017   12:05

0

169

Vučić:Povećanje najnižih zarada od osam do devet odsto

"I pored svega toga gradjani Srbije ne treba da brinu, naša proizvodja raste", kazao je on novinarima prilikom obilaska radova na Koridoru 11 od Surčina do Obrenovca.

On je dodao da očekuje i da bi proizvodnja u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor, koja je bolja nego ranije, mogla da utiče na rast BDP-a sa 0,3 odsto.

"U poredjenju sa zemljama u regionu imamo najveći broj investicija. Imamo i najveći procenat uvoza pokriven izvozom od svih zemalja regiona, koji je danas na nivou od 79,5 odsto, a pre četiri godine pokrivenost je bila 58 odsto", rekao je Vučić.

On je naglasio da je Srbija svoj rast zasnovala na investicijama, što je kako je naveo, "najzdraviji rast", mnogo bolji od onoga koji bi bio zasnovan od doznakama iz inostranstva.

"Imamo suficit u budžetu, smanjenje javnog duga. Za razliku od svih otalih mi na današnji dan imamo javni dug od 64,9 odsto BDP-a. Imam poverenje u vladu da će sa tim da nastave", rekao je on.

Vučić je naveo i da mora da se poveća potrošnja, koja bi bila treći stub kojim će se dodatno povećavati BDP, što nije bilo moguće tokom mera fiskalne konsolidacije.

"Sad kad budemo povećali plate i penzije imaćemo značajno uvećanje potrošnje, odnosno BDP-a. To će biti treća noga na stolici na kojoj bi mogli čvrsto da sedimo", rekao je on.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva