:

:

TV Most

clock

Avgust 10, 2017   12:05

0

123

Vučić:Najniža stopa nezaposlenosti u poslednjih 25 godina

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je prodavnica "Ikee" u Srbiji lepša nego ona u Budimpešti, u kojoj je, kako kaže, davno bio.

"Srbija je konačno na mapi pristojnih 49 zemalja u koje je "Ikea" došla posle 25 godina pokušaja. Ponosno sam se osećao i pre nego što smo krenuli u pregovore, pa zatim i kada je polagan kamen temeljac. Danas je ovo velelepna robna kuća, predivno mesto za boravak porodica", rekao je predsednik Srbije.

Istakao je da otvaranje "Ikee" pokazuje da smo u stanju da dobijemo ovako nešto, kada radimo vredno i marljivo i dozvolimo investitorima da ulože svoj novac bez korupcije i mita.

"Noćas sam dobio poruku od jednog od najboljih proizvođača nameštaja u zemlji, iz "Jele" jagodinske. Kažu - super je što je "Ikea" došla, a mi ćemo biti još bolji, imaćemo još snažniju konkurenciju i naši proizvodi će imati bolju prođu", rekao je Vučić.

Istakao je da je to taj tržišni duh koji smo želile da razvijamo još od devedesete godine.

"Mislim da a ovo pokazuje koliko je Srbija na dobrom putu", dodao je predsednik.

Navodeći da se u "Ikei" za sada prodaju dva srpska proizvoda, oklagija i daska za sečenje, Vučić je rekao da očekuje da u buduće taj broj bude veći.

"Ne smem da otkrivam, ali očekujem da će to da bude mnogo više i bolje u kratkom vremenskom periodu. Za šest meseci ćemo da razgovaramo, i onda ćete da vidite da građani Srbije mogu da proizvode za "Ikeu" na globalnom nivou", rekao je Vučić.

Navevši da je Srbija uspela da privuče investitore koji će da izgrade infrastrukturu i zaposle ljude, Vučić je ekskluzivno za RTS govorio o novim podacima o nezaposlenosti.

"Sinoć sam dobio prelimenarne podatke, mislim da imamo u ovom kvartalu najnižu stopu nezaposlenosti u poslednjih 25 godina. Ako je tako, onda ću po prvi put u Predsedništvu Srbije da popijem onu 0,33 mililitara i nazdravim za budućnost Srbije", naveo je predsednik.

Istakao je da je reč o ubedljivo najnižoj stopi od 1990. godine naovamo i da to pokazuje da smo uspeli.

"Sve što je preko 10 posto je i dalje velika nezaposlenost. Uskoro sledi povećanje plata i penzija i za to smo se izborili radom, trudom i odgovornošću, i ozbiljnošću ljudi koji nisu tražili rešenje preko noći", rekao je Vučić i istakao da se trud i rad uvek isplate.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva