:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2017   12:05

0

134

Vučić: Znamo šta je Makedonija radila, a što se ne radi prijateljima

Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da ne želi da Srbija bude uvučena u političke igre.

On je istakao da su Srbi i Makedonci dva bliska i prijateljska naroda, te da gotovo da nema bližih u regionu.

"Druga važna stvar je da su Srbi i Makedonci veoma bliski narodi, nevezano za to kakve su im vlasti, i uveren sam da ćmo imati, i rukovodstvo Sbije i Makedonije, u daljim razgovorima uspeha i da ćemo to imati na umu i pronači rešenje, jer ne postoje dva bliža naroda", rekao je Vučić.

Kako je primetio, uvek je bolje kad se stvari otvore, jer se tada lakše i rešavaju.

Komentarušući izjavu makedonskog ministra spoljnih poslova Nikole Dimitrova, Vučić je rekao da "mi znamo šta su sve radili što se ne radi prijateljima".

Predsednik je podsetio na događaj od pre nekoliko meseci kad je dolazilo do promene vlasti u Makedoniji, posle višemesečnih protesta koje su podsticale zapadne zemlje, kada se u Sobranju pojavio pripadnik BIA koji je radio u Skoplju i kada je krenula velika hajka protiv njega.

Govorili su da je gospodin Živaljević čovek koji je odgovoran za ono što se dešavalo u Sobranju, rekao je Vučić i dodao da im je bilo teško da uvuku Bugare, Grke i Albance pa su uvukli one koji nemaju nikakve teritorijalne pretenzije ka Makedoniji i koji nikada ništa nisu uradili protiv Makedonije.

On je istakao da želi da otkrije stvarnu istinu.

"Taj Živaljević nije otišao sam, on je pitao najviše izvršne vlasti u Makedoniji i oni su bili upoznati sa njegovim prisustvom, a to je iskorišćeno da bi se vodila kampanja protiv Srbije i da bi se Srbija uvezala u određene priče koje imaju veze sa igrama velikih sila", rekao je predsednik.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva