:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 17, 2018   12:05

0

285

Vučić zatražio od Tačija da se srpski organi uključe u istragu


Dvojica sagovornika saglasila su se da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički rad na smirivanju i stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji, od ključnog značaja za obe strane, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.



Takođe, Vučić i Tači razgovarali su o ubistvu Olivera Ivanovića, i zajednički izrazili žaljenje i složili se da je otkrivanje i privođenje pravdi počinilaca tog krivičnog dela od ključnog značaja za očuvanje mira i poverenja među ljudima.



Predsednik Vučić je, još jednom, zatražio od Tačija da prihvate učešće srpskih državnih organa u provođenju istrage o ubistvu Ivanovića, kako bi taj zločin u najkraćem mogućem roku bio razrešen.



Oglasio se i Hašim Tači koji je naveo da je u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem pružio uveravanja da su prištinski organi spremni da, u skladu s važećim zakonima, sarađuju i prihvate svaku pomoć koja bi mogla dovesti do razrešenja slučaja.



Tači je na Fejsbuku napisao da je pružio uveravanja predsedniku Srbije Vučiću da nadležne sudske i policijske vlasti sprovode intenzivnu istragu kako bi pronašle i privele pravdi one koji su počinili ubistvo Ivanovića.



"Obojica predsednika su naglasila potrebu da se nadležnim telima da dovoljno vremena kako bi svoj rad obavile na profesionalan i nezavisan način. Predsednici su naglasili da je od ključne važnosti da se otkriju izvršioci ubistva", dodao je Tači.



On je takođe napisao da je sa Vučićem razgovarao o različitim pitanjima od zajedničkog interesa, fokusirajući se na neophodnosti nastavka dijaloga o normalizaciji međusobnih odnosa, kao i jačanje mira u regionu i evroatlantske integracije.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva