:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 20, 2018   09:56

0

175

Vučić zahvalan Surinamu zbog odluke da povuče priznanje Kosova


U saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike se navodi da je predsednik Vučić  zahvalio ministarki Polak-Beil na odluci Surinama da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, istakavši da veoma cenimo njihovo poštovanje međunarodnog prava. „Nemešanje u unutrašnje stvari drugih zemalja i samostalnost u donošenju odluka svedoči o nezavisnoj i principijelnoj politici Surinama“, istakao je predsednik Vučić.





Dvoje sagovornika su se saglasili o postojećim velikim mogućnostima za razvoj bilateralne saradnje, čemu će doprineti i do sada potpisani sporazumi. Uskoro se očekuje i potpisivanje Sporazuma o ekonomskoj saradnji, a potom formiranje međuvladine komisije, kako bi se razvila saradnja u oblasti poljoprivrede, pomogla industrijalizacija Surinama i uspostavila svaka druga vrsta saradnje, poput saradnje u oblasti sporta, najavili su predsednik Vučić i ministarka Polak-Beil.



Predsednik Vučić najavio je otvaranje ambasade Srbije u glavnom gradu Surinama, Paramaribu, kao i dodeljivanje stipendija za školovanje studenata iz Surinama u okviru programa „Svet u Srbiji“.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva