:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2017   12:05

0

203

Vučić za sutra najavio detalje o povećanju plata i penzija

On je novinarima u Beogradu kazao da će biti isplaćena i jednokratna pomoć penzionerima, od 4.000, 5.000 ili 6.000 dinara, a da "bonus" mogu da očekuju i još neke službe.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sutra će u Kruševcu, na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada vlade, objaviti procenat povećanja plate u javnom sektoru i penzija.

Vučić je danas rekao da je s ranijim povećanima zarada, iznos mesečnih primanja vraćen na nivo koji su imali zaposleni u javnom sektoru izuzimajući 17.000 zaposlenih u državnoj administraciji u Beogradu i deo administracije u Vojvodini.

- Ne želimo da sekretarica predsednika Republike ili predsednika Vlade ili ministra bude poželjnije zanimanje od toga da neko bude lekar, profesor ili tome slično - rekao je Vučić.

Dodao je da bi, u slučaju da se penzije vrate na nivo od pre tri godine, kada su umanjene i plate u javnim službama, penzioneri s najmanjim primanjima imali manje nego što primaju sada.

- Smanjili smo penzije pre tri godine za 40,5 odsto penzionera, a ostalima penzije nisu umanjivane. Posle toga su dva puta povećavane penzije, kumulativno 2,85 odsto, tako da su dve trećine penzionera imale primanja najveća do sada - kazao je Vučić.

Rekao je da će se, kao predsednik najuticajnije stranke, boriti da najsiromašniji penzioneri ne budu oštećeni, bez obzira na to šta će reći MMF ili bilo ko drugi.

- Važno je da oni koji imaju primanja ispod 40.000 dinara, a takvih je 85 odsto, da im ona budu veća - rekao je Vučić.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva