:

:

TV Most

clock

April 12, 2018   12:05

0

151

Vučić: Za ljude u Šumadiji danas počinje bolja budućnost

"Ljudi u Šumadiji treba da znaju da za njih danas počinje budućnost i za njih danas počinje drugačija i neuporedivo bolja budućnost", kaže Vučić.

To kažem, ističe Vučić, zato što je u srcu Šumadije, u Kragujevac, došao "Simens" – ponos bavarske i nemačke industrije.

Jedino o čemu danas ne smemo i ne možemo da govorimo jeste o broju zaposlenih, a broj zaposlenih biće veliki, rekao je Vučić.

Ukazao je da je došla najveća i najvažnija fabrika u Kragujevac i Centralnu Srbiju.

"Biće nam potrebno mnogo inženjera, biće nam potrebno mnogo obučenih radnika iz svih šumadijskih mesta koji će dobiti posao u ovoj komaniji", rekao je Vučić.

Ističe da će biti potrebno mnogo znanja i mnogo nove energije.

Danas je postavljen kamen-temeljac za "Majnd park", prvu investiciju koja se gradi domaćim kapitalom. 

Industrijski kompleks je osmišljen kao grad u malom sa svim sadržajima koji su neophodni za svakodnevan život.

Pored toga, što će "Majnd park" biti industrijski kompleks, on će se i utopiti u prirodni ambijent, a posebna pažnja biće posvećena zaštiti životne sredine.

Prvi objekat u okviru parka trebalo bi, prema planu, da se završi u novembru ove godine, a izvođač radova je "Tehnogradnja" iz Kruševca.

U junu ove godine na površini od 10 hektara počeće izgradnja upravne zgrade Majnd parka, a u sledećenoj fazi gradiće se dečije obdanište i polikliničko-dijagnostički centar, sa najsavremenijom opremom.

Uskoro opširnije...

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva