:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2017   12:05

0

109

Vučić: Verujem da ćemo s Kinezima postići dogovor za Bor

On je novinarima u Odžacima kazao da veruje da će biti postignut dogovor u vezi s RTB Bor, da je razgovarao sa kineskim kompanijama, ali i firmama iz drugih zemalja, mada o detaljima ne može više da kaze.

Istakao je da je RTB Bor za nas važan, kao što je i petrohemijski kompleks.

S tim u vezi, premijer je konstatovao da MSK već funkcioniše bolje, i da je poslovao u prva četiri meseca bez gubitaka, te da očekuje i tu razrešenje problema.

Petrohemija, dodao je, ima 40 miliona evra na računu, ali je važno i tu nastaviti potragu za strateškim partnerom.

Odgovarajući na pitanje šta očekuje od dogovora postignutih u Kini, rekao je da je to završetak projekta deonice auto-puta Preljina-Požega, koja je važna za nas.

Ugovor bi trebalo da bude potpisan za mesec do tri meseca, a 1. marta iduće godine očekuje da krene izgradnja.

"Ljudi znaju da je to najteža deonica na Ibarskoj magistrali, na kojoj smo imali najveći broj smrtnih slučajeva, a dobiće se veća bezbednost i brža prohodnost", rekao je Vučić.

Dodao je da u novembru kreću radovi na pruzi Beograd-Stara Pazova, tako da će voz čim napusti Batajnicu razviti brzinu od 200 kilometara na čas.

Za dve godine, prema njegovim rečima, između Novog Sada i Beograda, vožnja će trajati 45 minuta, a istovremeno će se graditi i deonica Novi Sad - Subotica, tako da ćemo za tri godine imati brzu prugu do Budimpešte.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva