:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2015   12:05

0

178

Vučić veruje da će pitanjeTrepče uspeti da se reši

"Ako to Albanci urade unilateralno odnosno jednostrano to bi bio težak udarac za dijalog srpske i albanske stane", rekao je premijer novinarima u Obrenovcu.

On je naveo da je to u ovom momentu najozbilujnije pitanje za Srbiju koje je isrkslo, kako je rekao, valjda zbog njihovih unutrašnjih problema, ali da se nada da će Vlada Srbije to uspeti da reši.

Vučić je naveo da bi taj zakon trebalo da bude usvojen u ponedeljak što bi predstavljalo ozbiljnu poteškoću i ozbiljan problem, a da je i danas sa tim upoznao sve zapadne partnere.

"Na tome sam danas radio i radiću i sutra, za nas nema spavanja do ponedeljka", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je pitanje imovine u dijalogu Beograda i Prištine do sada zatvarano bezbroj puta i ponovio da bi jednostrano usvajanje zakona bilo težak udarac za dijalog srpske i albanske strane.

Kosovska vlada usvojila je predlog izmena Zakona o javnim preduzećima, koji otvara put da Trepča pređe u vlasnistvo Kosova, preneo je ranije danas dnevnik "Koha Ditore". Predsedništvo pokrajinskog parlamenta odlucilo je da se predlog zakona po hitnom postupku uvrsti u dveni red zasedanja 19. januara.

Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva