Vesti
Vučić uputio telegram saučešća SAD, Kubi i karipskim zemljama

14:33, 12.09.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Povodom prirodne katastrofe koja je pogodila deo SAD i Karipsko područje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pisma saučešća predsedniku i potpredsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu i Majku Pensu, kao i predsedniku Državnog saveta i Saveta ministara Kube Raulu Kastru i rukovodstvima ostalih karipskih zemalja.
U telegramu saučešća predsedniku SAD, Aleksandar Vučić navodi da je u Srbiji sa tugom primljena vest o nastradalima i pričinjenoj materijalnoj šteti nakon uragana "Harvi" i "Irma".

"Srbija je hiljadama kilometara udaljena od Sjedinjenih Američkih Država, ali smo i ovde sa strahom pratili kako se uragan "Harvi", a potom i uragan "Irma", približavaju američkom tlu i kako je nemilosrdna sila prirode. S tugom smo primili vest o nastradalima i pričinjenoj velikoj materijalnoj šteti", navodi u telegramu saučešća predsednik Srbije.

Dodaje da je Srbija spremna da pomogne u okviru svojih mogućnosti.

Stanovnicima pogođenih područja, u ovim teškim trenucima, upućujem reči ohrabrenja i podršku da se izbore sa posledicama prirodne katastrofe, navedeno je u telegramu.

"Osim toga, želim da vam kažem da je Srbija, iako mala zemlja, spremna da pomogne u okviru svojih mogućnosti. Ne zaboravljamo da smo i mi, kada je pre tri godine Srbija bila pogođena katastrofalnim poplavama, dobili značajnu pomoć od prijatelja iz Amerike", navodi u telegramu predsednik Srbije.

Ističe da je Srbija opredeljena da doprinese miru, stabilnosti i napretku.

"U očekivanju našeg susreta u Njujorku prilikom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, želim još jednom da naglasim da je Srbija snažno opredeljena da doprinese miru, stabilnosti i napretku, što ostaje prioritet naše politike", istaknuto u telegramu, saopštila je Pres-služba predsednika Republike.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design