:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2017   12:05

0

136

Vučić uputio telegram saučešća SAD, Kubi i karipskim zemljama

U telegramu saučešća predsedniku SAD, Aleksandar Vučić navodi da je u Srbiji sa tugom primljena vest o nastradalima i pričinjenoj materijalnoj šteti nakon uragana "Harvi" i "Irma".

"Srbija je hiljadama kilometara udaljena od Sjedinjenih Američkih Država, ali smo i ovde sa strahom pratili kako se uragan "Harvi", a potom i uragan "Irma", približavaju američkom tlu i kako je nemilosrdna sila prirode. S tugom smo primili vest o nastradalima i pričinjenoj velikoj materijalnoj šteti", navodi u telegramu saučešća predsednik Srbije.

Dodaje da je Srbija spremna da pomogne u okviru svojih mogućnosti.

Stanovnicima pogođenih područja, u ovim teškim trenucima, upućujem reči ohrabrenja i podršku da se izbore sa posledicama prirodne katastrofe, navedeno je u telegramu.

"Osim toga, želim da vam kažem da je Srbija, iako mala zemlja, spremna da pomogne u okviru svojih mogućnosti. Ne zaboravljamo da smo i mi, kada je pre tri godine Srbija bila pogođena katastrofalnim poplavama, dobili značajnu pomoć od prijatelja iz Amerike", navodi u telegramu predsednik Srbije.

Ističe da je Srbija opredeljena da doprinese miru, stabilnosti i napretku.

"U očekivanju našeg susreta u Njujorku prilikom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, želim još jednom da naglasim da je Srbija snažno opredeljena da doprinese miru, stabilnosti i napretku, što ostaje prioritet naše politike", istaknuto u telegramu, saopštila je Pres-služba predsednika Republike.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva