:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2017   12:05

0

154

Vučić uputio saučešće predsedniku Portugala

"S tugom smo primili vest o nastradalima i povređenima u velikom šumskom požaru u centralnom delu Portugalije, koji je izazvao i veliku materijalnu štetu. Još jednom nas priroda podseća da nismo dovoljno jaki da se odupremo njenoj sili, ali nas to ne sprečava da udružimo snage i pomognemo jedni drugima", naveo je Vučić u telegramu saučešća.

Vučić je rekao da je Srbija spremna, da u okviru svojih mogućnosti, ponudi pomoć i podršku u otklanjanju posledica te velike prirodne katastrofe.

U oblasti Perdogao Grandi, 150 kilometara severoistočno od Lisabona, od subote 600 vatrogasaca pokušava da ugasi požare.

Vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić takođe je uputio je telegram saučešća ministru spoljnih poslova Portugalije Augustu Santosu Silvi.

Kako kaže, Srbija je spremna da pruži podršku.

"Duboko me je ožalostila vest o velikom broju nastradalih i povređenih u požaru u oblasti Pedrogao Grandi u centralnom delu Portugala. Srbija je spremna da pruži podršku i pomoć u okviru svojih mogućnosti. Mi smo mala zemlja, ali poštujemo i cenimo prijateljstvo i podršku portugalskog naroda", naveo je Dačić u telegramu saučešća, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je portugalskom kolegi i narodu Portugala uputio, kako je navedeno, izraze najdubljeg saučešća i najiskrenijeg saosećanja s porodicama koje su izgubile svoje najvoljenije, poželevši povređenima brz i uspešan oporavak.

Osim toga, saučešće je uputio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Povodom tragedije izazvane šumskim požarom, koja je pogodila centralnu oblast Portugalije, pri čemu je živote izgubilo više desetina ljudi, u ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća porodicama žrtava, Vladi Republike Portugalije i Vama.

Molim da povređenima prenesete moje želje za uspešan oporavak", navodi se u telegramu saučešća ambasadoru Portugalije Augustu (José Pestana Saraiva) Peixotou, saopštilo je Ministarstvo za rad.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva