:

:

TV Most

clock

Septembar 07, 2017   12:05

0

139

Vučić u pratnji Ivanića posetio Sabornu crkvu u centru Sarajeva

Ivanić je kazao da je od poslednje posete predsednika Srbije BiH prošlo šest godina, što je samo po sebi veoma pozitivna činjenica i "prestanak blokada".

"U pozitivnom ambijentu je prošla današnja poseta. Mnogo konkretnih stvari je otvoreno, a neke su praktično i dogovorene. Ako bude razumnog pristupa Srbija će ići i sa naknadom za potopljeno zemljište, tu je i pitanje stare devizne štednje, a želja je da se ubrzaju prelasci granica, odnosno da roba ne čeka na granicama", rekao je Ivanić novinarima.

Prema njegovim rečima, razgovori o razgraničenju BiH i Srbije konačno se vode posle 15 godina.

"Bilo bi sjajno kada bi otvorili tu priču. I Brisel bi time bio zadovoljan", istakao je Ivanić.

On je rekao da je ekonomska saradnja BiH i Srbije mnogo bolja od političke.

"U prošlosti je nedostajalo hrabrosti, odlučnosti i političke širine i u rukovodstvima i u Srbiji, ali u Sarajevu. Današnji razgovor me ohrabrio i nadam se da će se nastaviti pozitivan trend. Ako dogovorimo, a radimo na tome, auto-put i još neke stvari, biće konkretnih i pozitivnih efekata", rekao je Ivanić.

Ivanić je naveo da danas nije određen datum posete članova Predsedništva BiH Beogradu.

Srpski član Predsedništva BiH je istakao zadovoljstvo što je predsednik Srbije imao vremena da poseti i Istočno Sarajevo.

"To mnogo znači narodu tamo, a posetio je gradilište bolnice, a zatim je došao u jedan od simbola prisustva Srba u BiH, a to je Saborna crkva u Sarajevu", izjavio je Ivanić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti BiH.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva