:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Januar 20, 2018   12:05

0

234

Vučić u Lapljem Selu: Hoćemo da živite bogatije, bolje i bezbednije


„Hoću da se zahvalim svima što se po ovom kijametu došli u ovolikom broju. Hoću da u ovim teškim trenucima posle mučkog i zločinačkog ubistva Olivera Ivanovića, pokažem da niste sami i da ćemo večeras da razgovaramo sa svima vama koji ste došli iz različitih delova Kosova i Metohije da vidimo gde, kako i na koji način da pomognemo našem narodu na KiM“, istakao je u obraćanju okupljenim Srbima predsednik Vučić.


"Kao što znate, Srbija na različite načine ne samo da pomaže, već i suštinski utiče na vaš život na Kosovu i Metohiji. Taj život je težak, niko od vas nije dovoljno bogat, a, nažlost, ima onih koji primaju i tri do četiri plate. Preispitaćemo sve to, da pomognemo onima koji krpe kraj sa krajem", rekao je Vučić.



Ponovio je da se ne plašimo nikoga, ali da je u našem interesu da dijalogom sa Albancima očuvamo mir i stabilnost.


"Ne plašimo se nikoga, ali mislim da je prošlo vreme kada smo naše ciljeve ostvarivali na drugačiji način", rekao je i dodao da danas ciljeve treba da postižemo znanjem, pameću i marljivošćću.


"Moramo da budemo, vi morate da budete dovoljni čvrsti, hrabri i jaki, da ostanete na ognjištima, a mi dovoljno brižni da vam pomognemo da to napravite", rekao je Vučić i dodao da je najviši naš interes da Srbi ostanu na KiM.


Svake godine, kaže, sve je manje naših ljudi, u Ranilugu, Partešu i centralnom Kosovu.


Vučić je pozvao okupljene da mu kažu šta im nedostaje, u čemu vlada Srbije može da pomogne, ali da novac "ne ide u bunar", već u ono što će da osetiti u svojim životima i životima svoje dece.


"I znam da tražimo od vas ono na šta bi malo ko u Beogradu pristao. Srbija će pomoći koliko može, ali, ipak, sve zavisi od vas i vaše volje da ostanete i opstanete", rekao je Vučić i dodao da su na KiM ostali najtvrdji i najjači..


Istakao je da je i u Kosovskoj Mitrovici razgovarao sa ljudima različitih političkih uverenja, te da je to noprmalno u situaciji u kojoj moramo da budemo jedinstveni da bismo opstali.


"Ne treba nam istovetnost u razmišljanju, ali nam treba jedinstven stav pema opstanku i ostanku naroda na svom ognjištu", dodao je predsednik.


Vučić je pozvao građane da budu otvoreni, i rekao da je uspostavljena direktna linija sa vladom, kako bi sve njihove probleme zabeležili, a čini mu se da će mnoge uspeti i da reše.



Vučić je u Laplje Selo stigao nakon obilaska manastira Gračanica, gde je je odmah nakon obraćanja okupljenima ispred Doma kulture, počeo sastanak sa stanovnicima Kosova i Metohije. Na početku sastanka predsednik Vučić i prisutni odali su, minutom ćutanja, počast tragično stradalom Oliveru Ivanoviću.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na KiM boravi u pratnji direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i šefa BIA Bratislava Gašića .

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva