:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2018   14:04

0

275

Vučić u KBC Zemun: Zdravstvo je srce našeg društva


Aleksandar Vučić je u obraćanju u KBC Zemun rekao da vidi da su medicinski radnici srećni jer znaju da ih čeka bolja oprema. Zdravstvo je srce našeg društva, moramo da imamo zaštićene starije sugrađane i da brinemo o deci, rekao je Vučić.



KBC Zemun je zdravstvena ustanova, koja je osnovana pre više od 230 godina, 1784. godine, u doba Habsburške monarhije.U njemu se na godišnjem nivou pregleda više od 300.000 pacijenata, a pored standardnih dijagnostičkih i terapijskih procedura Centar primenjuje i najsavremenije oblike minimalno invazivnih i endoskopskih intervencija iz oblasti opšte hirurgije, neurohirurgije, urologije, ginekologije, ortopedije kao i radiologije, kardiologije, gastroenterologije i neurologije.



Zahvaljujući podršci države, koja je izdvojila više od dva miliona evra – za novi aparat za magnetnu rezonancu čija vrednost iznosi više od 685.000 evra, opremu za angio salu od više od 300.000 evra, ultrazvučni aparat od blizu 130.000 evra, uz novi digitalni rendgen aparat i komplet građevinske radove – KBC Zemun sada prvi put u svojoj istoriji dobija magnetnu rezonancu, proširuje kapacitete svog rada još jednom angio salom, ro i eho aparatima, kao i plazma sterilizatorima.



U KBC Zemun je zaposleno 1.400 medicinskog i nemedicinskog kadra, od toga 260 lekara, 750 srednjeg i višeg medicinskog kadra kao i više od 100 nemedicinskih radnika.Ta ustanova je i sedište tri nastavne baze Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa nastavnim kadrom uključenim u sve oblike naučno-nastavnog i stručnog rada, raspolaže sa 620 kreveta u stacionarnim službama koje su raspoređene u 10 objekata.



 


Izvor: RTS,Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva