:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 07, 2015   12:05

0

133

Vučić: Teško ćemo se izboriti s privatizacijom

"Najveći problem je onaj sa kojim će se suočavati Sertić, to je pitanje privatizacije i pitanje naše svesti i licemerja koji nas vode dotle da svaki put neko može da vam kaze "zašto dajete pare Simpu ili Jumku", a kad se pojave na ulici svi će da ih podrže i da kažu vlada mora da im da pare", rekao je Vučić obraćajući se na konferenciji Saveta stranih invetitora "Reality Check".

Premijer je istakao i da je prihvatio sugestiju MMF, iako smatra da to donosi političku štetu, ali da su bili u pravu time što su insistirali da se neće odlagati odlazak kompanija u stečaj.

"I to ćemo da radimo samo u pojedinačnim kompanijama. Mislim da je dogovoreno 16 kompanija i mislim da će to da stvori zdravu srpsku privredu", poručio je Vučić.

On je istakao i da kada u Srbiji neko kaže da je za reforme, podrži ga 95 odsto njih, ali da kad im se kaže šta su te reforme, „sa vama ne ostaje ni pet odsto, zato što svi znaju kako bi drugačije i kako bi bolje, suprotno onome što kažu Svetska banka i MMF“.

"Na kraju mi uvek očekujemo da nam nešto padne s neba, a ne sebe da menjamo. U prethodnom periodu pokazali smo jednu dobru želju da mnoge stvari u Srbiji da promenimo i voleo to a neko da prizna ili ne, jesmo izmenili", poručio je srpski premijer i dodao da je posao vlade da napravi dobar ambijent i da provodi program koji je dogovoren sa MMF, te da to i rade.

Mnoge druge zakone koje smo donosili, i Zakon o radu, o privatizaciji, stečaju, penzijama, Zakon o inspekcijskom poslovanju i Zakon o planiranju i izgradnji u potpunosti menjaju naš poslovni ambijent, dodao je premijer, zbog čega je, kaže, uveren da ćemo na svetskoj Duing biznis listi porasti za najmanje 30 i 40 mesta zahvaljujući velikim naporima i odgovornom radu prethodnih šest meseci.

Kaže i da vlada zna šta sve treba da uradi, te da do kraja ove godine i u sledećoj sledi reforma državne uprave.

"Krajnji cilj nije da napakostimo političkim protivnicima, koliko će negde da bude otpušteno nego koliko ćemo uspeti da popravimo efikasnost i efektivnost celog sistema i verujem da ćemo imati dobre rezultate po tom pitanju", zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva