:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2018   12:05

0

180

Vučić sutra sa američkim senatorom Ronom Džonsonom


Predsednik Srbije sastao se sa senatorom iz Vinskonsina tokom posete Vašingtonu u julu prošle godine.


Republikanac Džonson i demokratski senator iz Konetiketa Kris Marfi rekli su tada da je stav zvaničnog SAD da otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda, a da je predsednik Vučić u poziciji da bude taj lider.


Senatori su, nakon sastanka sa predsednikom Srbije, istakli da u Vašingtonu odlično razumeju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.


Džonson je, potom u avgustu, prilikom posete Beogradu, rekao da je došao u Srbiju jer je shvatio koliko je od ključnog značaja Vučićevo vođstvo i koliko je od velikog značaja Srbija za regionalni mir i stabilnost.


"Znam koliko je Vučić zabrinut za ljude u Srbiji i za regionalnu stabilnost i da pokazuje hrabrost i vođstvo, koji su potrebni, za šta imam samo pohvale", rekao je tada Džonson na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Vučićem.


Republikanski senator je, međutim, istakao i da se nada da će, kako je rekao, "građani Srbije shvatiti da njihova ekonomska bezbednost i prosperitet leži uz zapadne demokratije i tržišnu privredu".


"Mislim da predsednik SAD Donald Tramp i potpredsednik Majk Pens misle isto kao i ja da je na nama budućnost, koja je divna i koja će se desiti ako donosimo dobvre odluke. ÄŒeka nas bezbedan i prosperitetan svet u kojem je od ključnog značaja Vučić", poručio je Džonson.


On je istakao da je došao u posetu Srbiji iako ima veoma gust raspored, zbog važnosti Srbije.


Vučić i Džonson razgovaraće sutra u vili Mir, nakon čega će se obratiti medijima.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva