:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2017   12:05

0

195

Vučić: Srbija će učiniti sve da sačuva regionalni mir


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Beogradskom bezbednosnom forumu rekao da je u vezi s tim manje optimistačan nego prošle godine, a da ni tada nije baš bio optimista, ali, kako je primetio, to je njegova priroda.




 


Međutim, naveo je da će Srbija učiniti sve da očuva regionalni mir i spokoj, što je najvažniji preduslov za razvoj i napredak regiona.



"Kad kažem da sam manje optimističan, to nije samo zbog nas i ne stidim se da to priznam – deo smo problema. Ne reagujemo s vremena na vreme kako treba, potcenjujemo teškoće, preterujemo u reakcijama, ali u isto vreme imamo probleme koji su uvezeni iz Evrope i sveta", primetio je Vučić.



Dodao je i da smo uspeli u jednoj stvari kad je reč o stabilnosti, posebno odnosima na relaciji Beograd–Priština, a to je da "nismo imali mrtve", što je, dodao je, za građanje veoma važno.



"Ljudi se bar malo više osećaju bezbedno, ako smo i tome malo doprineli onda sam zadovoljan. Ali to nije dovoljno", ocenio je predsednik Srbije.



 


Zato je, kaže, i predložio unutrašnji dijalog da se građani u Srbiji izjasne o kosovskom pitanju, jer, dodaje, moramo da razgovaramo jedni sa drugima, da iznesemo zahteve i privedemo ih realnosti.



"Ali i da pitamo drugu stranu da uradi to isto, inače ćemo imati zamrznuti konflikt narednih 10, 20 ili 50 godina, a za to nemamo vremena ako mislimo na budućnost dece i unuka", poručio je Vučić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva