:

:

TV Most

Foto: Tanjug/Tanja Valič

clock

Januar 18, 2018   12:05

0

186

Vučić: Srbija aktivan partner Evropske unije


Aleksandar Vučić je istakao da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, kao i da je Srbija aktivan partner Evropske unije, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.


 


Evropska komesarka izrazila je saučešće povodom ubistva predsednika Građanske inicijative Olivera Ivanovića.


 


Ona je istakla da Evropska komisija najoštrije osuđuje taj zločin, da se nada da će vlasti na KiM sporovesti istragu i krivce izručiti pravdi, dodajući da je najvažnije da obe strane ostanu mirne i da situacija bude stabilna.


 


Kretu je pozdravila posvećenost Srbije nastavku dijaloga sa Prištinom.


 


Evropska komesarka čestitala je Srbiji na teškom poslu u procesu evropskih integracija i izrazila nadu da će, posle najave predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera o mogućem roku za pristup, Srbija iskoristiti taj trenutak.


 


"Srbija je već veoma aktivan i dragocen partner u saradnji, posebno u oblasti Dunavske i Jadransko-jonske makro regionalne strategije", naglasila je Kretu i čestitala na dobroj prekograničnoj saradnji Srbije sa Mađarskom, Rumunijom, Hrvatskom i Bugarskom.


 


Dvoje sagovornika razgovarali su i o važnosti projekata u oblasti obrazovanja, kao i o IPA i CBC fondovima kroz koje bi se to moglo finansirati.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva